Cykelungar

Cykelungar
Utan dessa underbara ungar ingen cykelmamma:)

lördag 12 februari 2011

Alla hjärtans dag och Vincent 13 år

På måndag är det 14 februari och för de allra flesta är det en dag starkt förknippat med hjärtan, så även för mej, men sedan 13 år ffa förknippad med Vincents hjärta.
Våran lille kille blir tonåring och har nu vuxit om både syrran och mej.
Hittade några kort från Vincents första tävling, Hilleshögstempot 2009, och tittade sedan vidare på kort från samma tävling 2010, och inser att dom kan växa rätt rejält i den åldern.

Vincent Hilleshögstempot 18 april 2009

Vincent Hilleshögstempot 24 april 2010

Lite rolig statistik från Skånecykel 2010 visar att FK Trampen blev bästa förening i Skåne med 338 poäng, 107 av dessa plockade Vincent hem. CK C4 blev tvåa med 201 poäng och Åstorps CK trea med 163 poäng. Vet inte riktigt hur många cyklister dessa klubbar har som plockat hem poäng men Vincent måste definitivt tillhöra en av de mesta poängplockarna i Skåne under 2010. Med tanke på att han blev dubbel Svensk ungdomsmästare, dubbel Götalandsmästare, ingick i bronslaget på stafetten på USM, blev totaltrea på U6 med fyra bronsplatser av sex möjliga, vann 14 och tog silver på ytterliggare två av totalt 17 starter i Sverige, så är det kanske inte så konstigt.
Denna säsong går Vincent upp en klass och blir första-åring i P13-14. Lär inte bli lika många guld i år då fler än Vincent har vuxit till sej och han kommer möta många duktiga 14-åringar. Bl.a klubbkompisen Markus Kvist, som blev dubbel ungdomsmästare i P11-12 2009, bara några veckor efter sin första start, och som tog guld på tempot i P13-14 2010. 
Vincent älskar att cykla. Jag tror han gjorde det redan i livmodern, han sparkade i vilket fall rejält. Glömmer aldrig när vi var på ultraljud och man ser den där lille krabaten där inne ligga och kicka hejdlöst på min urinblåsa. När undersökningen var klar tycket barnmorskan att jag kunde gå på toa nu, hon hade väl sett att jag borde ha ett visst tryck på blåsan:)
Vincent lärde sej cykla tidigt och utan stödhjul men med en springande pappa. Han var bara två och ett halvt när han började fara fram på cykeln och hade nog inte börjat skolan när han ville börja träna cykel. Det var totalstopp på det från vårat håll men jag brukade ligga och knö på honom när vi cyklade till skolan för att han skulle lära sej att inte vingla i trafiken. Vi hade många spurttävlingar på vägen hem från skolan bara för att det var så kul. Vincent fick däremot gärna träna fotboll och det tyckte han också var kul men när Alice började träna cykel och tävla lite 2008 var det svårt att hålla Vincent därifrån. Inför säsongen 2009 fick han börja med pappa på rulle och resten är historia..... 

Förresten är det någon som vet varför Alice Cooper är en gemensam nämnare för Alice och Vincent?
Ja för er som kan er rock-historia är det nog lätt. Kan villigt erkänna att vi inte hade en aning förän långt efter både Alice och Vincent fått sina namn. Kanske någon som kan binda in Edvin i detta sammanhang också?