Cykelungar

Cykelungar
Utan dessa underbara ungar ingen cykelmamma:)

söndag 6 februari 2011

6-dagesløb 6 februari 2011

Hemkommen efter en riktigt härlig dag på Ballerup Super Arena och fjärde dagen av klassiska 6-dagars i Köpenhamn. Fick se Ellinor Huusko och hennes partner Gustav Vinding köra riktigt bra. De tog flest poäng på dagens etapp och avancerade upp från sjunde till tredje plats i totalen. Vincents kompis Andreas Kron och hans partner Andreas Stokbro tog det lite lugnare idag men leder fortfarande totalen. Blev helt facinerad av vilket spinn dessa ungdomar har på sina ben.
Efter ungdomarna var det dags för eliten och det var mkt fart och underhållning. Fantiserade lite om ett landsvägs-GP där hela klungan kör fort OCH gör vågen om och om igen tills det är dags för spurt och det bara smäller till när farten ökas ytterliggare (dock har alla båda händerna på styret då :). Mkt publikvänligt och kul att se på, verkar kul att köra också.
Mitt favoritlopp idag var annars par-lopp på tid. Då den ene cyklisten i paret drar upp farten för den andre i ett varv och sedan "kastar" iväg den som legat på rulle för ett avslutande varv (1 varv=250 m). Då går det fort och det är en fantastisk känsla när "Thunderstruck" med AC/DC dundrar ur högtalarna, hela publiken applåderar och skriker och cyklisterna kör så fort att det blåser i håret av vinddraget när de passerar förbi precis framför näsan med ett snitt på så där 69 km/h.
Helt klart är att vi nu har två cyklister här hemma som gärna vill köra fort på bana.
Känns som fortsättning följer ..........