Cykelungar

Cykelungar
Utan dessa underbara ungar ingen cykelmamma:)

tisdag 18 januari 2011

Svåra beslut - Sweet Sixteen

Har länge levt i tron att de svåra besluten i livet var över.
Visst har det funnits rätt många beslut att ta sen jag bestämde mej för äktenskap, flytt, högskolestudier och barn (allt på en gång naturligtvis) men på något sätt har det fallit sej rätt naturligt. Man har funderat lite, resonerat lite och så kört. Med andra ord har det varit rätt lätt att ta beslut.
Helt plötsligt har det blivit väldigt svårt igen för vi har en dotter som ska börja gymnasiet till hösten, en dotter som cyklar, en dotter som tycker cykel är själva meningen med livet, en dotter som inte förstår några som helst argument om varför hon inte ska flytta till Skara och Cykelgymnasiet till hösten.
Känns som en enda evighetslång väntan på besked från SCF om hon kommit in eller inte.
Har hon inte kommit in behöver vi inte ta något beslut och vi får ha våran lilla dotter hemma i några år till. Men jag skulle lida med henne eftersom jag vet hur gärna hon vill detta efter alla samtal vi haft om vad det innebär och alla frågor från oss om varför hon vill göra det. Hon vet vad hon vill och varför.
Har hon kommit in måste vi, hennes föräldrar, slutligen också bestämma oss för om hon ska få lov att flytta iväg. Vet nog innerst inne vilket beslut som kommer att kännas bäst, men om det verkligen är det som är bäst för henne, hur ska man veta det?