Cykelungar

Cykelungar
Utan dessa underbara ungar ingen cykelmamma:)

söndag 9 januari 2011

Is

Vi kom upp även idag och tidigt nog för att både hinna äta frukost, fixa saker som behöver fixas och vara i tid för efteranmälan på Klostergårdens IP, där dagens deltävling av CX-cupen skulle gå - LundaCrossen. Det var isigt på Klostergården, så isigt att arrangörerna blev tvugna att skjuta på starten 1 timme för att försöka göra banan säkrare. Det hjälpte inte Alice så mycket, som gick omkull rejält ett par gånger under uppvärmningen och testkörning av banan. Hon var mycket tveksam till att starta men som den fajter hon är så startade hon, men det syntes att det gjorde ont och att en viss rädsla för fall krypit sej in. Hon klev av efter första varvet, inte så glad, men efter en varm dusch, torra kläder och varm choklad var humöret tillbaka. CX lär hon köra igen även om hon fortfarande ömmar i både rygg och arm.
Vincent var så nära att inte kunna starta då han tappade en skruv till spurtklossen men efter lite frågande runt bland andra cyklister och letande på banan efter den förlorade skruven dök Gustav Höög upp och DE hade en skruv. Vincent kunde starta på sin gamla MTB, och som han körde. Det syntes att nu visste han vad det handlade om och vad han hade att göra. Det lär bli mer CX där också.
Appropå Gustav Höög, en annan duktig Trampare, som mest kör MTB, så har han en alldeles fantastisk känsla för att köra cykel. Jag har sett honom göra de mest fantastiska saker på en cykel och det gjorde han idag med. Vad sägs om att hoppa över plankhinderna sittande på cykeln där alla andra hoppade av för att hoppa över med cykeln på axeln? På Cykla.se finns en fin bild på Gustav när han gör just detta, hoppar med cykeln.

Alice och Malin Nystrand väntar på starten, LundaCrossen 2011

Gustav Höög, alltid tid för ett leende till publiken, LundaCrossen 2011



Vincent jagar Ted Pettersson, Möndals CK, LundaCrossen 2011

En skitig men nöjd Vincent, LundaCrossen 2011