Cykelungar

Cykelungar
Utan dessa underbara ungar ingen cykelmamma:)

onsdag 13 april 2011

FK Trampens Cykelskola för cykelsugna kids födda 2001 tom 2004

Som den cykelmamma jag är kan jag ju inte låta bli att försöka få lite fler cykelungar att glädjas åt.
Därför drar nu FK Trampen i gång Cykelskola för de som är lite för unga för att köra landsväg men som ändå måste få chansen att pröva hur kul man kan ha på två hjul.
Meningen är att de som är mellan 7 och 10 år ska få bli riktigt bra kompisar med sin cykel, lära sej fix och trix, köra över och under hinder, kanske till och med köra på bakhjulet och hoppa lite, ja och lite annat som föräldrar brukar bli nervösa när de tänker på men som är så himla bra att kunna för att vara säker på sin cykel.
För hur det än är, den ungen som stel som en pinne cyklar på sin cykel kommer med största sannolikhet att skada sej mer i samband med cyklande än den som är ett med sin cykel.
Och vi vill ju att så många som möjligt i vårt samhälle cyklar istället för att ta bilen och då måste det vara lustfyllt och roligt redan från början, annars kommer cyklandet aldrig bli en naturlig del av livet.
Om sedan några av ungarna på cykelskolan tycker att det här med cykel är så roligt att de vill fortsätta med det i organiserad träning är det ju ändå roligare.
Jag vet iaf att jag kommer ha väldigt roligt på måndagar, mellan 18-19 från den 2 maj till den 20 juni, tillsammans med Anders och flera av Trampens ungdomar som ska vara med och visa vad man kan göra med en cykel.
Vi får väl se om det blir någon väggcykling under cykelskolan men lite snygga sladdar och wheelande ska det definitivt bli. Kanske att tom jag själv skulle kunna lära mej det, eller kanske inte?
Sen måste kidsen självklart lära sej att putsa och blinga cykeln, för snyggt ska det ju vara när det gäller cykel. Ja det kommer att bli många roliga måndagar.