Cykelungar

Cykelungar
Utan dessa underbara ungar ingen cykelmamma:)

torsdag 28 juli 2011

Heja Eslöv

Fick ingen lift med familjen från jobbet till Trollenäs slott och Allianstävlingen där idag. De hade inte tid att vänta på mej och dessutom hade jag min pendlar/tant cykel som behövde komma hem. Det kändes lite surt då solen sken och jag var rätt sugen på att flukta lite cykeltävling men är man dåligt planerad så är man. Men kvart över fem bestämde jag mej för en annan variant nämligen en rackarns snabb tur hem, ett ännu snabbare cykel- och klädbyte och därefter avfärd på Conrad mot Trollenäs slott, trodde jag. Det blev en fin tur till Eslöv över Flyinge, Gårdstånga och Ellinge. Jag hade inte tänkt ta vägen över Eslöv men så blev det idag och jag fick iaf lift hem som jag planerat. Det värsta med att vara mej idag är att jag väldigt snabbt började tycka att jag var väldigt seg och otränad. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag är väldigt seg och otränad. På något sätt är det lättare att hålla den där sköna känslan av att bara cykla och njuta om jag cyklar tillsammans med Johan, men när jag cyklar själv börjar jag genast jaga tider och mil. Inte just mot en svag stackare som just börjat att försöka återfå någon typ av kraft. Men för att ge mej själv något att gå på så har jag bestämt mej för att göra en testmil. Jag vet att jag kommer bli grymt frustrerad när jag får svart på vitt på hur långsamt jag cyklar nu för tiden men jag vet också att jag då har en tid att förbättra och det kommer lugna tävlingsmänniskan i mej. Tävlar iof bara mot mej själv, det har jag alltid gjort, men jag kan lova att det är den tuffaste konkurrenten. Så planen nu är att fortsätta cykelpendla till jobbet, varva trevliga cykelturer med sällskap med några elaka på egen hand så ska nog Malmö Velo Classic klaras av utan kramp i vaden, domningar i händerna och en allmän frustation över hur segt det går.
Annars är det USM som är i fokus just nu. Torsdag nästa vecka går tempot, på fredagen stafetten och på söndagen linjet. Det är CK Bure i Halmstad som står värd i år och tävlingarna kommer att vara på och kring Galgberget i Halmstad. FK Trampen har väl förhoppningar om några framskjutna placeringar och så är det ju det där med bästa USM-klubb, det är ära och prestige och Falköping CK har tagit den titeln i flera år nu. Dags för förändring kanske?
En del av FK Trampens ungdomar vid förra årets DM
Igår var det förresten Skånska mästerskapen i tempo. FK Trampen la beslag på 7 av 8 möjliga guld i nybörjar- och ungdomsklasserna samt 3 silver och 2 brons. Men sen blev det inte så mkt mer eftersom vi inte har så många äldre tävlingsaktiva cyklister. Men det kanske det kan bli ändring på?
Lite ös så här inför USM "Mine" med Mustasch

fredag 22 juli 2011

Färs & Frosta Sparbank Elit GP

Alltså det regnar inte på Färs & Frosta Sparbank Elit GP, för det har det aldrig gjort när jag varit där, men när man tittar ut just nu känns det ju inte så hoppfullt. Känns som det nog blir mkt kaffe och kakor och läsk och annat smått och gott som inte blir sålt. Men nu ska man inte vara pessimist och tittar man på både yr.no och klart.se så ser det genast både ljusare och torrare ut.

Jag tror att vi kommer få en riktigt fin tävling mitt i centrum av Södra Sandby i kväll med några av Sveriges absolut bästa GP:åkare på plats. Kvällens tävling är ju avslutning på det 3 dagar långa Skånska GP-dagarna som inleddes i Staffanstorp i onsdags och igår gick i Eslöv. Har inte haft möjlighet att själv vara där men det verkar ha varit bra tävlingar och rätt så jämt mellan de tre stora lagen Borås CK, CK Cykelcity.se och Nordic Eco- Vallentuna Cycling Team. Med ett startfält på 50 cyklister blir det rätt tuff körning. Alla vill vara med längst fram och ingen vill bli avplockad:)
Jag tror att kvällens tävling kommer bjuda på snabbaste och snyggaste cyklande mastern som skådats på Svenska cykeltävlingar. Risken är väl att cyklisterna aldrig vill släppa mastern men om de kör riktigt fort kan de nog få en kram vid prisutdelningen. 
Sparzanza med "Follow Me" en skön, tung låt men inte med något GP-tempo precis:) Men kanske lagom tempo för mastern och det är ju just det cyklisterna ska göra då "Follow Me"

fredag 1 juli 2011

Nu börjar jag hitta er ..

För några månader sedan efterlyste jag ju kvinnliga bloggare och fick några tips från bl.a Johan Nystrand, tack för dessa, men jag hittade inte riktigt det jag letade efter, även om jag hittade mkt som jag gillar.
Men nu verkar det som jag har börjat komma rätt bl. a genom underbara bloggen BiciAmore. Helena, som inte bor så långt från mej, bara några lätta cykelmil, skriver på det där sättet om cykel och livet som jag tycker är så kul att läsa. Dessutom blir jag riktigt inspirerad. Så tack Helena för en blogg som jag gärna följer och vem vet när jag fått upp min snittfart lite till kanske vi kan ta en runda ihop:)
En annan blogg jag hittat som jag först inte tyckte var riktigt det jag letade efter men som jag sen upptäckte att det var det visst det är Tores dotter. Åsa Eriksson är en duktig skribent och hennes blogg på Kadens.se är också riktigt bra.
Sen hittade jag till en grupp på Facebook igår, tack vare Åsa, som heter Cyklande Tjejer och där kändes som det fanns mkt likasinnade.
Det är bara att inse att Sverige kryllar av cykeltokiga tjejer, damer, tanter, ja vad vi nu vill kalla oss men att väldigt många av oss fortfarande lever i garderoben. Så snälla kom ut ur garderoberna eller var ni nu gömmer er. Ta er till cykelklubbarna och säg att ni vill vara med och leka. Samla ihop er och kör på era vilkor. Vi är många och det ÄR himla mkt roligare att ut och cykla tillsammans och det ger väldigt mkt mera.

Måste tyvärr erkänna att de kvinliga motionärerna/elitmotionärerna, seniorerna och veteranerna lyser med sin frånvaro även i FK Trampen. Platsen finns för er så det hänger nog tyvärr endast på att ingen har tiden att ta ansvaret för det. Men är det någon därute som känner att "ja varför inte cykla med Trampen" så ta kontakt. Jag är på G att cykla mera lvg men jag kan inte hålla i det, men blir vi några stycken ska vi nog kunna få till en fungerand rutin.

Annars har vi väldigt duktiga tjejer i Trampen. Våran Alexandra blev ju JSM-mästarina på linjet och fick silver på tempot och snart åker hon till JEM i Italien. Året yngre och fortfarande i F15-16 har vi Alice, Linda och så Johanna som inte tävlar, än, men som gillar cykel lika mkt som alla vi andra. Sedan har vi Sigrid som kör F13-14 och så har vi våra småtrampare Hanna och Alva och i cykelskolan var majoriteten av deltagarna tjejer:)
Alexandra Nessmar Guld- och silvermedaljör JSM 2011
Sen vill jag bara säga: "Lika prispengar för lika insats" Alltså samma summa för en förstaplats oavsett kön och sedan en fördelning på antalet kronor och antalet pris efter antalet deltagare, oavsett kön. Kan vi vara överens om det?